Citiraj:
Autor No123
Imam jedno malo čudno pitanje  Imate akumulator od 88Ah i imate potrošač koji vuče 5mA, a svake sekunde taj potrošač povuče kratkotrajno 7m A. Ptanje je: da li taj potrošač svojim impulsnim radom može isprazniti taj akumulator za 3 dana??
|
Blesava i iritantna situacija. Susretao sam se sa takvim glupostima. Htjede te pitati za alarm instalaciju i jos par detalja sa ozicenjem u gepeku i samopraznjenju ali kazes da si kupio novi akumulator.
Ja bi za naucno objasnjenje otisao u posteniji Merc servis i to sanirao i ispitao.
Ili ako hoces tako dalje, evo ti gotovo besplatna solucija da se inatis akumulatoru tko je strpljiviji :
>>>
Stoji mi u kutiji jos od ljeta jer se nisam mogao odluciti kako ga staviti. Provjereno radi kod dva covjeka i stvar je zapravo odlicna za svaki auto. Poravnava ti stalno napon
dok stoji i sasvim fino radi svoj posao.
Jos nesto, koje je godiste taj Merc? Koliko ima elektronike?
Malo ljudi zna zahvaljujuci losem informiranju... na proslom Audiju zbog brda elektronike (šuma releja) nitko nije nigdje napisao ili rekao da ako samo na 2 sekunde skines kleme, trebas ici u servis da kodiraju ponovo svu opremu. Ako to ne napravis, razna veselja cekaju. Recimo jedna strana klime je imala ugasen display. Tek mi je u servisu u SLO tip rekao da je to obavezna stvar. Zato obicno kad sam na njemu ista dirao oko akumuatora, onda sam to radio metodom premoscivanja = dodatne kleme i dodatni akumulator koji su spojeni na sam auto te zadrzavaju kontinuitet napajanja dok ne ubacim novi.