Stvar je da ja vec kada napravim ovo:
1)Zaključati frekvenciju PCI-E/AGP/PCI utora.
Moramo prije dizanja HTT-a zaključati PCI-E na 100mhz, AGP na 66mhz, a PCI na 33mhz.
Ulaskom u BIOS-> CPU configuration nađemo opciju „Overclock mode“, postavimo obavezno na „CPU, PCIE async“. Sad vam opcije poput „CPU frequency“ i „PCIE frequency“ nisu sive i možete ih mjenjati. „PCIE frequency“ OBAVEZNO staviti na 100mhz, time smo zaključali i PCI-E, AGP i PCI utore na njihove defoltne vrijednost i osigurali da nam kartice uštekane u te utore ne pregore prilikom OC-anja!
2)Isključiti opciju „Cool n Quiet“ i „Spread spectrum“ (staviti na disabled)
3)Isključiti sve utore na matičnoj koji vam nisu potrebni (za uređaje koje ne posjedujete) – SATA HDD-ovi, integrirana zvučna, LAN, serial port, floppy etc.
4)Isključiti „felxibility option“ – smanjuje brzinu memorije (stavlja mem. djelitelj na 166) i stavlja Command rate memorije na 2T
Također, opciju „Multiplier/Voltage change“ stavite na manual. Time ste si omogućili da sami mjenjate množitelj procesora i njegovu voltažu.
i idem restartat da vidim hoce li raditit on mi vec nece dignuti windowse ponovno.. Znaci nisam jos nista ni oc.. A kada idem rr napraviti da provjerim jeli sve u redu posto me samo to muci nece mi nakon rr dignuti win..
E sada uocio sam da imam dva razlicita keksica sto nisam znao..
Oba su kingmax no jedan je PC 4000 a drugi 3200.. Pa me zanima dali je do toga makar sumnjam jer mi je do sada sve super radilo i kada sam bartona dizao nikakvih problema nisam imao sa njima..