Citiraj:
Autor Matesonik
S novijim diskom (kao sto je tvoj) se nebi igrao kao SU i ja sa starim WD-ima. I mojima su otisli lageri, u spuzvi su (sig!) i spuzva dobro ubije zvuk lagera. Brze se vrte i vise se griju. MIslim da je sve preko 45c lose za HDD, a sto nize-to bolje. Mnogima su (omrazeni) maxtori crkavali zbog prevelikog grijanja, tj. nisu ih hladili kako spada.
|
vidim ti si nagruvo spužve dobrano. koliko ti se najviše griju? jesi imao kakvih problema do sada zbog toga?
Citiraj:
Autor Matesonik
Netko je tu postao kutiju od debelog, tvrdog filca, na dno je isao vent, pa je bilo 2cm prostora, pa HDD, ispred HDD-a je bila rupa da zrak ide iznad, iznad opet 2cm prostora i zrak se gore ispuhivao...
Ovako nekako: H-hard, X-kutija, V-ventilator. Crtice oznacavaju zrak (bemti forum koji mice razmake  )
XXXXXXXXXXXXXX
- - - -- - - - --XX
HHHHHHHHH - -XX
HHHHHHHHH -- XX
XX - - -- - - --XX
XXXVVVVVXXXXXX
|
da, dobra ideja! Hvala na savjetima. Izgleda da ću i ja pokušati nešto slično čak možda i ovaj vikend. Ako budem napravim i kakav foto-esejić o tome
btw. sad gledam prednju stranu kučišta i ispod dvd pržilice fino stanu 2 80mm venta, a iza toga bi bio hard. ili 1 vent
evo otprilike kako to mislim izvest, ali sa jednim ventom (buka)
u paintu je napravljeno

ovaj spray je spužva, a oni crni debeli shitovi su stvari sa početka priče (dvoumim se da ih upotri***im uopće i brine me hoće li stati, ustvari). Tu bi se negdje mogao naći i jedan pasivni cooler (trebalo bi to još isplanirat).
Oni zarezi s prednje i stražnje strane bi bile rupe kroz koje bi nekako zrak cirkulirao. Mislim da je najbolje da pičnem bušilicom dvadesetak okruglih rupa, bilo bi lakše i bolje. Spužva sa prednje i stražnje strane bi bila malo rjeđa dok bi ova okolo bila gusta.
eto, sad mi se možete smijat : lol2 :