Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^
Ti imas problema sa lezajevima na disku i nikakvi utility-i za utisavanje diska ne mogu tu napravit nista  Jedini lijek bi ti bio zatvorit disk u nekakvo kuciste oblozeno s necim, ali onda ce ti se disk jace zagrijavati i postoji sansa da krepa elektronika. Ja sam zatvorio jednog WD-a o 6GB koji je toliko cvilio da ga nisi mogao ni 5 minuta imat upaljenog, nakon zatvaranja u tamnicu nikad se vise nije cuo, a radio je 24/7  Evo kak:
http://public.carnet.hr/~msuvak/hw/silencing_hdd/
|
hihihi, neš vjerovat al baš imam otvoren link- Building HDD Case from old CD-ROM Case koji si dao tu negdje
dakle potpuno utišavanje podrazumijeva POTPUNU izolaciju diska od okoline, bez ikakvih "gapova". ja sam mislio nekako iskombinirat da stavim taj pasivac od athlona i spičim neki 80mm i to sve nekako izvest u cd-rom caseu...
everest mi pokazuje temp diska od 37 - max 44, a uzmimo u obzir i činjenicu da na hardu nema strujanja zraka, nego imam jedan jedini silent blade na ispuhu na stražnjoj strani (uskoro stiže i 120mm bočni). Moguće čak da ako ga onako upakiram da neće dosegnuti onih kobnih 55 C.
kako god okrenem morat ću upregnuti moždane vijuge : bonker :
Hvala svima na pomoći