View Single Post
Staro 04.02.2007., 13:47   #199
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
O.K. ljudi, sad je stvar ovakva:

Bad sectori popravljeni, osim onog jednog za kojeg mi se čini da je fizički loš.
No, sad imam pun disk CHK datoteka, fragmenata podataka što su nekada bili tamo. Eh...sad opet pitanje, s kojim programom da ih prebacim u normalne? Unchk treba to obaviti na disku koji ima CHK datoteke, no sad imam pak 30 i kusur Mb slobodno na tom disku (prije je bilo 400 i nešto sitno).
Za svaki slučaj, te CHK prebacujem na zdrav disk.

Ima li uopće smisla raditi to, ili je najbolje da ga samo formatiram i idem dalje?
jer sam potrošio zbilja puno vremena, a mislim da će i za ovo jako puno trebati, te onako, kakve su šanse za oporavak po svemu ovom viđenom?

EDIT:

rješenje problema - skinuo sam PC Inspector program (freeware) te pročešljao sa njim disk, kopirao CHK datoteke na 250 Gb disk iz siga u zasebne foldere, te upotri***io FileCHK program, koji daje točan nastavak CHK datotekama (prepoznaje datoteke od JPG, DOC preko AVI pa čak i 3DS). Istina da ne proznaje dosta vrsta datoteka, no nekima će to biti dovoljno.
Ostatak koji nije uspio prepoznati ostale su kao CHK i bit će pohranjene na neki trajniji medij, uz one već prepoznate.
Sad će slijediti formatiranje u NTFS i izoliranje onog bad sectora.
Učinak nije baš kakav sam htio (dakle nije 100%-tan) ali to je najbolje što sam mogao...Život ide dalje jel
Valjda će pomoći nekome

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W

Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 04.02.2007. u 20:05.
Swarm dude je offline   Reply With Quote