View Single Post
Staro 03.02.2007., 13:37   #11
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Ne kužiš poantu, nije da želim i tražim isključivo aplikacije koje su 64-bitne. Uostalom napisao sam u originalnoj poruci: znam da neke aplikacije nemaju koristi od toga...
Problem je što nema drivera za sav hardware, što neke aplikacije ne rade u potpunosti pod 64-bitnim windowsima (vista ili xp) i zbog toga je problem koristiti i te profesionalne (ok priznajem da ih baš i ne koristim) koje imaju koristi od 64 bita.
Recimo da power user treba 64-bitnu aplikaciju, ali taj isti user mora imati dual boot samo zato jer mu recimo ne radi InCD, DVB ili nešto sasvim drugo što mu treba ma koliko to neprofesionalno ili banalno bilo.
Osobno sam bio vrlo zadovoljan 64 bitnom verzijom viste, kao i WinXP x64, ali ih na kraju nisam koristio upravo iz tih razloga.
Ma ok, istina mene je prije 2 god kad sam instaliral na poslu 64 bitne win, razpizdilo to kaj nisam imal drivere za misha i nisam ga mogo konfigurirati.
To se nadam se do sad da su rijeshili drivere za hardware, bar kaj se tiche ovih standardnih hardware za komp (ne racunam raznorazne audio i tv kartice itd)

A sad ove aplikacije, koje bi trebale svakom useru, a ne rade na 64 bitnim, uvijek imas alternativu, neke koje rade.
Znam da je to zahebancija sad se odreci neke aplikacije s kojom si do sad radil s drugom, al ono it get job done!

Po meni 64 bitni win, nebudu jos dugo zazivjeli u svom sjaju, bas iz tog razloga kaj obicnom end useru to nije ni bitno, oni kao sto sam reko vise sluze u profesionalne svrhe, jos k tome cinjenica da je i Vista sad izasla, rijetko koji proizvodjac hardware ce ulagat nesto vise vremena u drivere za 64 bit win, il proizvodjac softwarea...