Citiraj:
Autor LAcy
Da malo istresem svoje frustracije
Koliko dugo već postoji A64? Koliko dugo ga već dosta nas ima u računalu? Koliko dugo je i Intel preuzeo ekstenzije? Godinama.
I što imamo danas? Imali smo WinXP x64, imamo Vista x64. Znači MS je napravio svoje, ali što je sa ostalima? Upravo sam obrisao Vistu x64 jer iako imam skoro pa sve drivere, ipak ih nemam sve (DVB-T). Aplikacije tipa Nero nemaju potpunu funkcionalnost, a treba mi InCD. I općenito neki programi rade, neki ne. Pa i sam MS je stavio 32 bitni IE kao defaultni.
Sve mi to lagano ide na .... Razumijem da se nije preko noći moglo preći na tih famoznih 64 bita, znam da neke aplikacije nemaju koristi od toga... ali nakon toliko godina i nakon toliko buke oko toga što imamo danas? Svi koristimo dobre stare 32 bitne aplikacije i Windowse. Dokle više? Hoću da moj i vaš CPU konačno radi u svom nativnom modu.
Samo neka mi se sad ne pojavi neki Linuxaš, znam da je stanje drugačije i bolje. Ovdje govorim o ipak još uvijek dominantnom OS za PC pogotovo kućni/igrači.
|
64 bitne aplikacije postoje vec dvij tri godine, al te aplikacije su profesionalnije prirode.
Iskreno dal ce mi Nero raditi kao 32 bitni ili 64 bitni me zaboli k... jer prilkom przenja CD/DVD-a to tak i tak nem primjetil, isto tak je i s vecinom obicnih programa za home ili obicne usere.
Njima niti ce ista znaciti tih 64 bita u radu s Wordom, il Excelom, jer te aplikacije niti zahtjevaju velku brzinu procesora, il nedajboze velike kolicine memorije.
S druge pak strane profesionalne aplikacije su gladne velikih kolicina memorije, a i brzine procesora.
S obzirom da su 32 bitni windowsi ograniceni s samo 4Gb memorije, to je takve aplikacije porpilicno kocilo.
Sad kad postoje 64 bitni windowsi te profesionalne aplikacije mogu konacno disati kak treba.
analiza nekog naprezanja na 32 bitnim windowsima se radila po nekoliko dana i to u aproksimativnoj vrijednosti, jer se full analiza nije mogla napraviti jer je potrosnja memorije prelazila preko 4Gb, a sad na 64 bitni to traje sam par sati...
Citati s MS Windows XP Profesional 64 bit Edition:
The expanding data and performance needs of business, academic, engineering, and scientific organizations have pushed the limits and capabilities of existing information technology (IT) platforms. Millions of people worldwide need to access gigabytes or even terabytes of data in real time.
To kaj ove aplikacije koje ti koristis jos nema za 64 bitnu verziju ne znaci da nema uope aplikacija niti da su 64 bitni win zbog toga manje vrijedni.