Citiraj:
Autor darQ
ok...u doba 3.11 sam bio još onak klinac pa nisam tolko bio u svemu tome...
al već tam negdje 95ice i 98ice sam fino počeo kopat po kablovima i rezat prste po limovima kućišta..
i dobor znam da si jako moro pazit kak svaki jumper stoji...tj...aj probaj spojt disk na ide0 i na ide1...pa ovaj na ide0 jumpiraj na slave a ide1 na master...instaliraj vindoze...pa onda stavi na cs...da viš zla !!!
il nedo bog da oba staviš ko master ili ko slave...
štoviše...određenom kombinacijom optičkih uređaja i diskova na jednom kanalu si mogo dobit bolje/lošije performanse...tak da...to sa master i slave nij bilo sve tak bezazleno...
danas je to sa sata malo drugačije...sam pozabadaš i u biosu poštelaš i amen...
e sad...fw i ostale upravljačke instrukcije 100% nisu na pločama...
to odgovorno tvrdim...
jer...hmh...ak je to tak...kak bi onda disk mogo radit kad ga napuniš nulama ???
|
Naravno da si morao namjestati M/S jumpere, to je osnova svake bus arhitekture, kod ATA je jos i jako jednostavno, zamisli samo sto sve mozes kod SCSI-ja raditi...
Slaganje sabirnica je potpuno stvar za sebe, no problem su "opcepoznate cinjenice" koje vrlo cesto nemaju pokrice u standardu.
Inace, na ploce se stavlja svasta. Nulama ces napuniti samo ono sto ti disk da, ako mislis da mozes plattere potpuno napuniti nulama - ne mozes. Neki diskovi koriste dio ploca (korisniku nedostupan) za razne informacije, od stanja RAID-a, specificni metadata zapisi, specificni zapisi i od samog FW-a itd.