Citiraj:
Autor Old Iggy
Kako se odredjivalo? Ovisno o piceku, iliti o BIOS-u, tj. trenutnoj proizvodjackoj specifikaciji, no u pravilu je bilo A: pa C:. Naravno, C: je master disk, no to mu je bila sva "prednost", uz neke detalje ovisno o kontrolerima.
Master / Slave specifikacija je jako lose nazvana, stoga danas ima donekle nepotrebne predrasude. Zadnjih nekoliko godina nema apsolutno nikakve razlike, IDT rjesava svoje, napredni BIOS-i isto, stoga je skoro apsolutno svejedno koji je disk gdje.
Sto se tice FW-a i ostalog, nije bas sve tako straight, malo je "kompliciranije" i neke se stvari stvarno i pisu na disk.
|
ok...u doba 3.11 sam bio još onak klinac pa nisam tolko bio u svemu tome...
al već tam negdje 95ice i 98ice sam fino počeo kopat po kablovima i rezat prste po limovima kućišta..
i dobor znam da si jako moro pazit kak svaki jumper stoji...tj...aj probaj spojt disk na ide0 i na ide1...pa ovaj na ide0 jumpiraj na slave a ide1 na master...instaliraj vindoze...pa onda stavi na cs...da viš zla !!!
il nedo bog da oba staviš ko master ili ko slave...
štoviše...određenom kombinacijom optičkih uređaja i diskova na jednom kanalu si mogo dobit bolje/lošije performanse...tak da...to sa master i slave nij bilo sve tak bezazleno...
danas je to sa sata malo drugačije...sam pozabadaš i u biosu poštelaš i amen...
e sad...fw i ostale upravljačke instrukcije 100% nisu na pločama...
to odgovorno tvrdim...
jer...hmh...ak je to tak...kak bi onda disk mogo radit kad ga napuniš nulama ???