View Single Post
Staro 31.01.2007., 20:05   #56
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Pise u Bug-u recimo da je 225 i 226 dao M SAN na testiranje. Cijena je za oba malo vise od 3000kn. Po mome kad krene u nasih trgovina 226bw ce imat cijenu od 3000 pa do nekih 3500. Ta ce cijena sljedecih mjeseci padat i zadrzat ce se na recimo 2600 kad ce da ga zamijenit novi model. Znaci sto se tice ovog iz Metroa dobijes ga po cijeni od par mjeseci cekanja u drugih trgovina da padne cijena. Moje razmisljanje malo ekonomskih aspekata. Sad cemo vidjet kako ce krenut. Uzet dva iz Metro-a i prodat jednog uz sitnu naknadu.

flajpan, jesi ikad vidio LCD monitor? Kod jeftinijih za proizvodnju panela (znaci TN) kutevi gledanja kad imas "optimalne boje" su maleni. Tj., samo kad sjedis ravno pred njim imas kvalitetnu "sliku". Kad se pomaknes lijevo ili desno slika postane obicno narancasta i u kratko, negledljiva. To ti je IMO vazno samo kad imas vise ljudi kraj monitora i recimo gledate film s njega. Inace kad si sam na njemu gotovo uvijek sjedis ispred njega i nema tih problema ili su zanemarivi. Ja bi recimo uzeo bez razmisljanja monitor koji ima pravih 8-bit panel a male kutove gledanja jer mi oni skoro pa nista ne znace.

Samo da spomenem probijanje pozadinskog i to sto se tice boljih panela i to da tamo isto postoji probijanje. Jedino u cemu su bolji su kutovi i boje i mozda kontrast, a citam da su se pojavili i PVA paneli s 6-bitnom rezolucijom boje. Stedi se izgleda gdje se stigne.
Rain Man je offline   Reply With Quote