Danas citam u Bug-u koliko god im los bio review da 226bw nije nista gori do 225 modela. Najjace sto je bio test 21" i vecih monitora, i usporedba je bila s ostatkom grupe od po 5 i vise tisuca kuna, a neki od njih imaju i stvarno bolju sliku od 226bw.
Tu bi se gorluk nasao.

Podesavanje po visini mi nije bitno, dok mi je bitno probijanje pozadinskog. Jer mislim na njemu gledat DVD, slusat muziku, surfat i citat...
Problem je sto nema velikih razlika izmedu TN matrica, a ostale i bolje matrice su barem duplo skuplje u istoj dijagonali. Problem je to sto novi modeli s IPS i MVA matricama izlaze samo malo rjede od modela na TN matrici, kostaju cjelo bogatstvo, pa je onda tesko zamijenit monitor. Primjer je samsung s 970 i 971p modelima. Prvog su ljudi kupovali po 4400kn, kasnije izasao 971 koji je bio bolji, a sad je vec 1000kn jeftiniji od 970.
Imam feeling da se danas monitore rade pod idejom brzo zamjenskih stvari. Kratam im je vijek trajanja, dosta su losi od novih modela i novi modeli se izbacuju dva put na godinu. Nema vise da ja gledam ko u svoj dobar CRT po 6, 8 godina.