Citiraj:
Autor Gabre
Visage - malo sam razočaran tvojom izjavom da bi prvo izabrao divxice...
|
Pa dao sam link na stariju temu u kojoj sam iznjeo svoje razmisljanje. Ako si ga procitao onda ti je jasnije. Doduse, mnogi koji su presli sa VHS-a na DVD, imaju razloga svirati fanfare. No moje misljenje ostaje isto na temu DVD-a
Citiraj:
Autor Gabre
divx/xvid filmovi se NE MOGU uspoređivati sa original DVD filmom. nikako, možda i mogu ako ih gledaš na 55cm CRT televizoru, ali na bilo čemu modernijem, na bilo kojem LCD-u / plazmi, reze 1024x768 ili 1366x768, 1280x720, ili i više.... divx/xvid će izgledati katastrofa.
|
Xvid moze, Slo receno, jako fine izgledati ako je dobro dejstvovan. Bez ikakve ironije, ali mnogi ce tvoju observaciju takodjer prenjeti na DVD. Pogledas li razmisljanja iz industrije, vidjet ces da nisam jedini.
Citiraj:
Autor newalss
Čak sam primjetio da manje uživam u filmovima od kada pravim, jelte, "sigurnosne kopije".
|
Da, ali nije li zalosno da uopce moramo razmisljati o tome?
To najvise govori o ozbiljnosti formata.
Citiraj:
Autor newalss
Čak su mi filmovi i postali, k'o što ti kažeš, "informacija". Ako moram birati između DVD-a i divx-a biram DVD jer od te čarolije barem ostanu meniji i razni dodaci.
|
Dobijem tjedno kojekavke ECO materijale/ zavjere...
Jednostavno, Divx/Xvid mi je prakticniji. Nedavno sam od Prijatelja životinja dobio nekoliko DVD-a (slobodni materijali) sa novim materijalima. Kad sam vidio koliko je to 0% ekonomicno, sve sam pretvorio u Xvid. Gotovo jednaka slika, a nepotrebnih 12-tak DVD-a pretvorilo se u prakticna 4DVD medija. Svrha toga je infomacija. Setanje kroz 20 menija, jednostavno za mene nema svrhe. No, nekome za prezentaciju, bit ce jednostavnije sa DVD-om.
Citiraj:
Autor newalss
Ista stvar mi je i kod glazbenih CD-ova. Đaba svi FLAC-ovi ovog svijeta, nema do originalnog CD-a. Sjedneš u svoju sweet spot fotelju, čaša omiljenog pića, pustiš CD, dok on svira lagano listaš knjižicu/omot....ma znaš na šta mislim.
|
Dobro, tu nema dileme. Radije cu uzeti original i vec mi ponestaje mjesta za nacin (CD listanje) drzanja. Ali sto raditi, kad naidjes na kineski barok koji nikad nije izdan ili neke snimke iz predzvucne ere koje je neko stavio na share a nisu nigdje nikad izdani? Jednostavno moras biti time zadovoljan.
Citiraj:
Autor newalss
Neznam jel' sreća ili nesreća ali eto, nisam imao čast upoznati LD diskove. To ti je ono, ako majmuna cijeli život hraniš s kruhom šta on zna šta je voće. Njemu je i kruh dar s neba. Blaženo neznanje. 
|
Sreca u nesreci
Barem si ustedio brdo novaca.