View Single Post
Staro 29.01.2007., 14:55   #3
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ovako, prije nego što ti preporučim ploču samo ću reći kako mislim da je glupo odbaciti C2D mogućnost, pogotovo uzimajući u obzir koliko se dobro ponašaju i koliko ih možeš nabrijati bez ikakvog diranja napona. Čak i ako te trenutno ne privlači OC, mislim da je bolje uzeti ploču koja ima ok OC potencijal, pa makar i to ne iskoristiš odmah. Mogao bi naprimjer za 2 godine podići E6300 s 1.8GHz na 2.8GHz (za takav OC ne bi trebao imati nikakvih problema) i tako "podebljati" komp - kao da si napravio upgrade u biti. Aplikacije za obradu muzike traže sve više i više procesorske snage (ne znam koje koristiš, ali ako radiš s Logic-om ili Cubaseom, te hrpom VST instrumenata svaki MHz ti može biti od koristi - recimo imaš u Cubase-u otvorenom nekoliko instanci Reaktora s nekim kompleksnijim ensembe-om - procesorska snaga će ti itekako koristiti). Npr. ja koristim Luxology Modo (3D modeler + renderer), i na E6600 @2.4GHz stock mi se određena scena renderira 1 minutu, a kad nabrijem E6600 na npr. 3.3GHz (što nikako nije max. OC za taj proc) ista scena se renderira 40 sekundi - kao što vidiš, razlika je ogromna.

Ok, kad smo to riješili, preporučio bih ti Intel Bad Axe 2 - ploča je rock-stable, nema điđa-miđa, ima jako dobar OC potencijal i sveukupno je jedna od najboljih ploča za C2D procesore trenutno.

Druga ploča koju bih ti preporučio, ako si stvarno 1000% siguran da nećeš OC-ati (još jednom - mislim da je glupo oduzeti si tu mogućnost) je Asrock ConRoeXFire 2x eSATA. Ploča je jako povoljna (~600kn), a ima i dva eSATA porta, što je jako korisna stvar i uskoro će postati standard (već sada neke bolje ploče dolaze s barem jednim eSATA portom).

Eventualno bi mogao uzeti i neku P965 Intelicu - sigurno će biti stabilna (iako je većina C2D ploča trenutno na tržištu stabilna, to te ne treba previše zabrinjavati) (samo također zaboravi na OC).
gorluk je offline   Reply With Quote