Daklem da napisem ja nest na ovu temu.
Na ovom forumu sam jako frishki chlan, ali sam na ostalim froumima podosta vremena.
E sad nisam naisho na forum koji nije imao ili koji nema ovaka "problem" kvalitete postova, te jos nisam naisho na neki koji je uspio adekvatno rijeshiti taj isti problem.
Cinjenicno stanje je da na forum dolazi puno ljudi. Vecina tih novih ljudi nemaju pojma o koristenju foruma, sto je razlog velike vecine problema krshenja pravila foruma.
Uz sav trud koji je ulozhen da se novog korisnika natjera da procita pravila, opet to nema adekvatan efekt, jer nikom se neda citat (ok dobro velikoj vecini), a opet s druge strane nekome ko je nov s forumima, znacenje rijeci
Sticky te ostalih pojmova vezanih uz funkcioniranje foruma.
Taj dio bi se mogo rijeshiti na nacihn da novi korisnik prilikom registracije na forum, mora pregledat filmich, koji bi ga uputio u najosnovnija pravila foruma (dakle nema excusea da nije znao, te moze biti adekvatno kaznjen, a pregled filma se ne bi mogao preskociti ako se zali registrirat).
Evo primjera kak bi to izgledalo:
http://gprime.net/flash.php/postingandyou
Ljudi koji dolaze na forum dolaze s odredjenom kolicinom znanja, odnosno neznanja, te bi odjednom htjeli saznat sve, pa iz tog razloga imaju 1001 pitanje...
Forumi zatvorenog tipa mi se ne svidjaju, jer onda je to samo jedna ekipa i niko vishe, oni mogu podjeliti to svoje znanje koje imaju medjusobno, al to im je ujedno i limit, dalje nesto novo nece saznat jer nece imat od koga, a isto tako nitko drugi nece nista saznat od njih, te samim time osudjuju sebe na propat.
Forumi sluze za razmenu informacija i znanja, za nove spoznaje, stejcanje novih vjestina itd.
Nitko od nas se nije rodio pameta, svi smo mi na ovaj ili onaj nacin naucili svoje znanje i dalje ga ucimo, pitanje je sad dal smo voljni to svoje znanje podjeliti s drugima, kao sto su oni voljni podjeliti s nama.
Ja sam doso na ovaj forum jer sam trebao strucnu pomoc oko rjesavanja par problema, na neka pitanja sam dobio odgovre koji su rijesili moje probleme, na neka nisam.
Isto tak ak znam rjesenje necijeg tudjeg problema pokusam covjeku pomoc, jer je netko meni ovdje pomogo da rjesim problem i naucim nesto vise.
Err a od Googla se jos nitko nie obogatio tak da je to njesra kaj je napisano da se ovdje ljudi obogacuju...