View Single Post
Staro 29.01.2007., 11:03   #105
Rivi
Ovo ispod nisam ja! :)
Moj komp

Rivi's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Poštovana gospodo (da nekog ne uvridim, iako je ovdje jako puno djece, koji će gospoda postat za nekih 10-ak godina),

Imajte u vidu da je forum virtualna zajednica ljudi koji dijele iste ili slične afinitete prema određenim stvarima. Jasno vam je koji je onda razlog i ovog foruma.
S druge strane, forum okuplja jako puno ljudi i ne možete očekivat da su svi ni isto pametni, ni isto inteligentni, ni isto interesantni.
Živa je istina da se na svakom forumu, pa tako i na ovom, pojavljuje određeni "višak" tema/postova koji u biti nema veze s forumom i potrebno ga je reducirati.
Koliko vidim iz priloženih komentara, većina vas je na forumu puno kraće od mene (pozdravljam gospodina Pogija, koji me prešišao po stažu), a ima daleko više postova nego ja.
Sam autor posta (molio bi da me se krivo ne shvati, jer nemam namjeru implicirati ništa negativno), učlanio se na forum cca 3 godine poslije mene, a ima preko 4000 postova, dok ja još štucam na nekih 1200-1300.
Moj je razlog što ne pišem gluposti (bar se trudim), a ako nemam neki pametan odgovor, ne pišem ništa, postovi mi se vrlo rijetko sastoje od 1-2 smajlija.

Vjerujem da postoji ekipa koja o računalima zna puno više od mene (a ima i pojedinaca koji vole tako misliti), pa ostavljam slobodu da su svih tih 4000-5000 postova koje su neki napravili, sve pametni odgovori.

Opet, članovima koji su dugo na forumu, dođe do svojevrsnog zasićenja i ne dolazi im se više. Jednostavno. Neki odu na drugi forum. Tako je svugdje. Pa i ovde.

O baniranju i ostalome neću. Isto kao ni o duplanju istih tema. U mom podforumu takve se brišu. To što neki moderator ostavlja duple teme po svom podforumu, njemu je na dušu.

Ali pritužbe na moderatore i administratore podforuma neće poboljšati situaciju. Naime, imajte u vidu da moderatori za ovo što rade nisu plaćeni (Tor, a kad meni stiže ček?) i sve rade na dobrovoljnoj bazi. To im apsolutno ne daje za pravo da rade gluposti ili se postavljaju jednostrano. Dapače, mislim da bi postupcima morali bit primjerniji od ostalih članova foruma.

Međutim, ostaje činjenica da na forumu ima puno članova, s jako velikom razlikom u godinama, iako meni osobno ne smeta razgovor s nekim ko ima 15 godina, isto kao da pričam s nekim ko je moja generacija (više nego duplo od onog mladca navedenog prije).

Na kraju ću vam rezimirat jednom nepobitnom činjenicom nastalom na osnovu dugogodišnjeg iskustva forumiranja po ovim bespućima Interneta.
Na većini foruma dođe do previranja i nesuglasica u raznoraznim stvarima, ali uvijek, baš UVIJEK, rješenje je više tolerancije prema drugima. I ništa drugo. A onima koji nisu u stanju tolerirati ostale (do određene mjere, jasno), uručite pozdrav i idemo dalje.
Ne bi htio da itko shvati ovo kao uvredu, jer, koliko sam primijetio iz vaših odgovora, nikog ne znam osobno (iako sam pojedince dosta puta čitao i cijenim njihove postove), pa samim tim nisam kompetentan ocijeniti ničiji karakter, kao ni znanje kojim raspolažu, te su sve stvari koje sam napisao navedene generalno, samo kao primjer.

HVALA.