View Single Post
Staro 29.01.2007., 01:23   #10
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Priznaj, jel ti bilo teško napisat toliko teksta na književnom Hrvatskom?
Zamišljam si kak bi to zgledalo na tvom, nativnom jeziku

Nego, da se malo osvrnem, pročital jesam i sve super. No
Citiraj:
Preporučam da samo za windowse napravite particiju od 3.5 GB do 4.5GB, i na toj particiji će te imati samo windowse. Sve ostalo će te instalirati i spremati na ostale particije. Tako u slučaju da vam se nešto desi sa windowsima i više se ne žele pokrenuti možete bez straha od gubitka podataka napraviti reinstalaciju windowsa. Vaši podaci će ostati sačuvani na ostalim particijama ( ako ste ih tamo spremali).
Moja je preporuka ipak napraviti malo veću particiju, 7GB je puno bolje. Jer kada ti instaliraš windowse, ne zauzimaju oni puno, no onda ti netko želi koristiti hibernaciju pa mu mazne prostora koliko RAM-a ima, a i pagefile neki drže na particiji di su windowsi pa i to uzme gigu-dvije.

Također, slažem se s tobom što se tiče System Restore-a. To obavezno isključim čim uđem - također nije nikada pomoglo.

Ovakav način instalacije, da se stavi posebna particija za win, a sve ostalo baca na drugu particiju (ili hard) je super i za raditi image. Jer onda se treba samo raditi image od Windows particije, a u tom image-u je zapamćeno stanje stvari na drugim particijama (tipa di su programi etc.). Dobije se puno manji image fajl koji se može i zapisati na DVD

Osobno, odmah nakon instalacije windowsa (u kojoj je nLite-an SP2 pa nema onoga koraka u kojem se ono instalira) instaliram potrebne SAMO drivere i napravim image. Onda poinstaliram sve programe koji su mi potrebi, codeci etc- - sve što mi je potrebno da imam kada bi mi se srušili windowsi i da trebam ponovno instalirat. I onda opet napravim drugi image

I onda, kada se treba nekaj benchat, stavim prvi image (čisti, brzi windowsi), kada sam gotov onda vratim drugi image (ili treći, ako sam njega napravio prije benchanja - samo kada se puno toga promjenilo od drugog image-a; nadam se da me shvaćate)