Baš sad malo gledam nešto napajanja i bacim oko na user manual od badexe2 i pronašao sam nešto meni zanimljivo pa evo da napišem i vidim što će eksperti reći.
U manualu koji se dobije s pločom u poglavlju koje govori o spajanju PowerSuply (str. 69) konektora na ploču pokazano je da se spaja:
- glavni 2x12 pinski (ili 2x10 pinski)
- 2x4 pinski za PCI Express (ili može biti s adapterom 2x2 na 2x4 ako napajanje nema direktno 2x4)
- 1x4 pinski.
I zatim na idućoj stranici (na str.70) piše NAPOMENA:
Ne koristiti 2x2 na 2x4 adapter kada koristite Intel Pentium procesor Extreme Edition ili procesor koji ne radi na defaultnim postavkama. Ako bi se to koristilo može doći do oštećenja ploče.
Da li to znači da ako ideš u OC obavezno isključiš taj power suply konektor ako ti napajanje nema direktno 2x4 power suply konektor?
Ja konkretrno ima Seasonic S12 380W i on nema direktno 2x4 konektor nego ima takav adapter koji pretvara 2x2 u 4x4. Napajanje ima adapter koji pretvara 2x2 u 4x4, a ne 2x2 u 2x4 i nisam siguran kako se prema tome ravnati. Tu opciju ne spominje intel. Ja ternutno imam spojene sva tri power suply konektora i sve radi uredno na defaultnim postavkama, ali na znam za OC.
Da li je to što ima Seasonic pravih 4x4 ili je to sličnije ovom 2x4 što spominje Intel i što se ne bi smjelo koristiti ako se OC-a?