Citiraj:
Autor Lesa
Realno se kvaliteta foruma, kao što su neki i rekli, dosta smanjila u zadnjih godinu/dvije. Ja to osjetim po tome što kad dođem sa posla imam osjetno manje zanimljivih threadova za pogledati..E sad to treba vidjeti koliko je posljedica puno većeg broja članova pa su se teme realno razvodnile, a koliko je stvarni pad kvalitete.
|
Evo ja bi se samo osvrnuo na kvalitetu foruma i nadovezao na Lesu, ako se ne ljuti
Svakako je istina da je kvaliteta pala, ali ne toliko koliko svi pričaju. Istina, Više je korisnika mlađih generacija kojima je lakše otvoriti novi thread (jer, ipak, pitanje o nećemu je njihovo) negoli pročitat pokoji sticky, pogledati koji post niže ili pokrenut tražilicu.
No mora se imati na umu da je većina korisnika jednostavno došla na nivo znanja u većini područja ili barem onim koji ih zanimaju, da im je većina trenutnih threadova nezanimljiva (tipa, svi već znaju koji je najbolji zračni cooler za AMD ili koja grafa je najbolja za te i te pare ili žašto mi ne radi CD-ROM i takve stvari). Nadam se da me razumijete što želim reći.
Danas 80% članova (ako ne i više) zna složit sam komp, zna što može raditi koji problem, kako što radi u računalu i da im većina ovoga što se piše na forumu više nije zanimljivo. A onda je na njima da - ili prošire svoje područje znanja koje mogu dobiti na ovom forumu ili da počnu pregledavati strane forume koji su usko povezani sa područjima u računalima koji ih zanima.
Zalosno je što kod nas na forumu sigurno ima članova koji su eksperti u svojim područjima, a koja bi se mogla prenijeti kao korisne u upotrebi računala - bilo to operativni sustavi, bilo elektrotehnika, strojarstvo (primjerice termodinamika) ali jednostavno šute. Ima toliko toga što se u nekim granama tehnike može iskoristiti na području kompjutera, i to je ono što nama fali. Kvalitetni tekstovi ili uradi-sam fore, što ne ?
Ja sam osobno, već isto pomalo izluđen što forum radi-ne radi malo krenuo u strane forume ponovno učit engleski, i uglavnom čitam PCE ujutro ili kasno navečer (jer onda forum leti

) i našao sam si zanimaciju oko par projekata.
No opet, ne mogu reći da me neke nove informacije koje dođu na PCE ne mogu naučit nešto, dapače. Istina je da je toga puno manje nego prije (kada mi je prvi thread bio zakaj mi memorija ne radi na defoltu ili kako OC-ati Bartona) ali opet, ima i toga...
Eto, toliko od mene, odmorite se Nedjeljom i uživajte do kraja večeri...