View Single Post
Staro 28.01.2007., 12:25   #217
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
-->
Citiraj:
Autor g-25 Pregled postova
kako upalit na doticnom ruteru ICMP protokol?? nesto me hebe ping,pa zato...
Da nije ovo u pitanju (kopirano sa neta):
"Malo sam neuk sa firewallovima, a sad imam stalnu vezu pa ne bi bilo loše poduzet nešto
Dakle...Iskon nudi za uključit sljedeće usluge

Firewall Basic
- osnovna razina zaštite
Štiti vaše računalo od najučestalijih napada i potencijalno opasan prometa: filtrira dolazni ICMP ECHO promet (zabrana dolaznog ICMP ECHO prometa onemogućava pinganje vašeg računala), te zatvara često napadane TCP i UDP portove (69, 135, 137, 138, 139, 445, 593, 4444, 707, 1025).

Firewall Plus
- visoka razina zaštite
Štiti vaše računalo od neautoriziranog pristupa te pruža visoku razinu zaštite: filtrira dolazni ICMP ECHO promet (zabrana dolaznog ICMP ECHO prometa onemogućava pinganje vašeg računala), te bilo kakav dolazni TCP promet koji nije iniciran od strane vašeg računala. Uz to, filtriraju se često napadani UDP portovi (69, 135, 137, 138, 139, 593, 707, 1025).

Napomena: Postoji mogućnost da uz ovu razinu zaštite neke mrežne aplikacije neće ispravno raditi."

Ako je tvoj provajder Iskon imaš uključen Firewall Plus. Vjerojatno nešto slično ima i T-Com. Pogledaj na korisničke stranice i podesi zaštitu kako ti odgovara. Najprije ovo pa onda postavke u routeru. Treba nači mjeru u "otvaranju" i isključivanju zaštite jer što ste više "otvoreni" možete očekivati više napada i "upada" sa neta. Za postavke u SE555 pogledaj u detaljnom manualu.
Nikky je offline   Reply With Quote