Cisti prekrsaj, nema zakonske kvalifikacije materijalnog kaznenog djela(ako ima navedite ga u kvalifikacijom djela, čl. itd..)
Napisi zalbu u zakonskom roku. Prvo to.
Nakon toga na rocistu das iskaz. Kazes da auto vozi, sin, kcerka(ako imas djecu), zena, baba, deda( za svakoga za sto treba auto). I cekas...
To ti je za***. Pretpostavlja se da ti trebas znati kome si dao svoj auto na posudbu( za ostale ljude koji ti nisu u rodbini,barem ne uza, ti treba ovjerena punomoc za upravljanje vozilom, ako sam u krivu ispravite me)
Primjer...
Covjek brzo vozi. Skine ga multanova. Vozac nije prepoznatljiv. Na rociste se zove vlasnik automobila. Kaze da ne zna tko je vozio u to vrijeme navedenim automobilom( nije prijavio kradu, dakle iskljucena je ta opcija, auto nije ukraden), ali nije on. Pretpostavlja se da je trebao znati, jer se ipak radi o njegovom automobilu? jel da?...
Zakljucite sami.
Popusi kaznu.
To ti je slicno kao da ne zelis odati osobu koja je upravljalja vozilom. Jos mozes popiti kaznu zbog toga. Znam slucaj na sudu u Čakovcu, baš je to bilo. Novčana kazna + sudkski troškovi.
Mislim da ti ovdje stvarno ne treba odvjetnik, jedino ako se radi o presudi, pa onda prilikom pokretanja pravnih lijekova(redovnih ili izvanrednih) bi it trebao.
Probaj objasniti sutkinji u cemo je rijec. Ipak je to prekrsaj, a ne kazneno djelo.