View Single Post
Staro 27.01.2007., 21:24   #4
miiicek
faker^2
Moj komp

miiicek's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
ovako..od opreme imam 2 siemensa se555, oba sa stavljenim konektorom i jedan D-Link 2000AP+, kantenu, jednu omnicu 5dBi, drugu 12dBi s 3m LMR195 i jednu sat kantenu..i sad slijedi cijela priča:

Trebam se spojiti sa dva frenda i da svi stalno imamo net, znači ICS ne dolazi u obzir (makar je to sadašnja situacija)..moja kuća je u sredini, a frendovi su od mene udaljeni oko 150 m, svaki na jednu stranu. LOS-a nema tak da smo morali tražiti neku drugu soluciju koja bi dala svima jednak signal..budući da se pored nas nalazi jedno brdo na kojem ja slučajno imam vikendicu odlučili smo gore staviti ap..na njega 5dBi omnicu, malo ju nagnuli tak da puca na nas i to je bilo to..a doma svatko ima Canyon WF-511 (u početku su to bile zvjeri od D-Linka DWLG520, al smo onda zamijenili) i na krovu kuće sat kantenu s oko 15 m kabla svaki (ipak je to krov)..i sve je to super šljakalo, jedan frend 60%, drugi 90%, ja 100%.. da, i sad smo uzeli ADSL, al problem je u tome kaj je taj router kod mene, ja se uredno spojim kablom na njega, preko kompa uključim ICS i frendovi imaju net. No, to nije rješenje, jer moj komp mora biti stalno uključen tak da ta priča više ne važi..zato smo nabavili još jedan siemens se555 i na njega stavili konektor za antenu..i sad, ono kaj mene zapravo zanima je kak složiti da jedan radi u router modu (ja se spojim na njega kablom), a drugi gore u vikendici umjesto D-Linka u repeater modu tak kaj bi se frendovi mogli spojiti na njega i da imaju net? Kak podesit opcije u njima? probao sam uključiti WDS na jednom i drugom, u jednog MAC od drugog i obratno, al ne šljaka mi baš..ak to nejde sa siemensima, koji ap je najbolji za repeater mod, ili koje mi još rješenje preostaje? možda bridge? kak se to napravi? Gore još ide server tak da računajte i s tim da moram i njega imati kam uštekati..
PS signala ko pljeve, budući da uskoro umjesto 5dBi omnice na vikendicu ide 12dBi, tak da to nije problem...i da, hitno mi je...
miiicek je offline   Reply With Quote