View Single Post
Staro 27.01.2007., 12:59   #7
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Talking

Citiraj:
Autor mentrex Pregled postova
iman napajanje:

Power Supply FORTRON 550W, EPS, HQ, PFC, 2*12V, pa prije nego kupim novo napajanje zbog buke, kako promjeniti ventilator u njemu da bude tih? :confused:
Sada koda iman vesmasinu pokraj kompa, inace napajanje ima 80mm adda ventilator...
Posto sam novi u svemu tome, trebalo bi mi objasnit korak po korak
ps: posto mogu na net samo nocu, a radim sutra navecer necu nis moc postat do nedjelje...
Hm...
Da ti ispričam kako sam ja sebi rješio problem buke napajanja pa tko zna,možda dobiješ kakvu ideju.

U kompu su mi bučile i druge stvari ali napajanje uopče nije bilo nevino sa svoja 2 x 8cm venta za koje je ambalaža tvrdila da se vrte na 4500rpm.

Nisam htio čut za ulaganje u neko novo/tiše a snižavanje napona tih unutarnjih ventova nije davalo neki protok a opet je bućilo više nego što sam htio.

A pošto sam trebao više mjesta za ideje kako rješit buku procesora s jednim potezom sam sredio 2 stvari.

Napajanje sam sa standardnog mjesta preselio i zavidao na kučište. No naopako tako da je tiskana 'pločica' dolje a hladila normalno stoje jer mi je taj koncept sam po sebi bolji za odvođene viška topline od situacije kad je bilo unutra pa su hladila visila ko šišmiši a sva suvišna toplina se širila po 'pločici'.
Da bi ta toplina mogla negdje ić (ravno gore) ispilao sam rupetinu na vrhu i za 40 kn uzeo te tu fiksirao zalmana od 12 cm u sajlent modu (900 rpm/20db) jer je bilo previše očekivat da če bit dovoljno pasivno odvođenje topline.

Daleko od toga da je ljepo no razlika u buci između tog modificiranog napajanja i orginalnog je nebo i zemlja.

No vrag mi nije dao mira jer se uho brzo naviklo na tu buku pa sam htio još tiše i makao Zalmana te ispilao još veću rupu /za 80 kn kupio neki sajlent šarkon od 14cm kojeg sam smanjo s defaultnih 900rpm na nekih 550-600rpm.

no nažalost sad napajanje grije malo više nego s zalmanom a imam i dojam da se više i čuje...ili me to psiha napada : suicide