Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Autor fanATIk
Krajem devetog mjeseca dobio sam obavjest da je moje vozilo u sedmom mjesecu napravilo prekršaj prekoračenja brzine te se moli vlasnik da da podatke o osobi koja je upravljala vozilom. Vlasnik (moja žena) lijepo napisala da se 64 dana nakon počinjenja navodnog prekršaja zaista ne može sjetiti tko je vozilo ali je navela moguće vozače; sebe, mene a naveo ja i svoje starce pa nek se misle. I sad neki dan dobijamo rješenje o 2110kn kazne jerbo kao nismo dali vjerodostojne podatke o vozaču koji je upravljao vozilom u trenutku prekršaja. E sad, pa kaj oni mogu to tak? Nit su nas slikali, nit ima video zapis nego piše "na osnovu neposrednog zapažanja policijskog službenika". Mislim ono. Upravo sam napisao žalbu koju ćemo sutra odnest al me zanima jel to uopće legalno? Po toj logici, zamjeriš se nekom murjaku, i on veli da je neposredno opazio da si vozio prebrzo i shebe te sam tak. Ja tak mogu reć da je vozio Ivo Sanader a on će reć da nije i kaj imamo? Rekla-kazala. Ak mi opet odbiju žalbu, kom se mogu žalit? Jerbo to nije sudsko rješenje nego kazna direktno od 1. policijske postaje.
|
Imaš rok 8 dana za prigovor i traži redovni sudski postupak radi utvrđivanja činjeničnog stanja.
Na sudu kaži da si dao podatke o mogućim vozačima, ali da se nisi zbog proteka vremena mogao sjetiti tko je vozio.
Pozovi se i na članak 246 kaznenog zakona Hrvatske gdje svjedok nije obvezan odgovarati na pojedina pitanja ako je vjerojatno da bi time izložio sebe ili svoga bliskog rođaka teškoj sramoti, znatnoj materijalnoj šteti ili kaznenom progonu. O tome će sud poučiti svjedoka. A time bi direktno izložio nekoga iz obitelji prekršajnoj odgovornosti.
Sud je po čl. 80 Zakona o prekršajima dužan utvrditi točne činjenice.
Slika je samo dokaz da je sa tvojim vozilom prekoračena brzina, ali bez tvog iskaza nemogu znati tko je upravljao.
Znači svojom izjavom teretiš sam sebe.
Ustav RH u čl. 29 kaže Osumnjičenik, okrivljenik i optuženik ne smije se siliti da prizna krivnju.
Dokazi pribavljeni na nezakonit način ne mogu se uporabiti u sudskom postupku.
Kaznom od 2000 kuna oni su te prisilili da priznaš krivnju ili da okriviš nekoga od članova obitelji.
Toliko od mene.
Ali najbolje si uzmi nekog odvjetnika koji se bavi prometom i za 500 kn će ti riješiti problem.
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer
CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G