Prvo, da odgovorim glede Alpine-a. Njegovih 4×60W je ludnica jako. Niti ne razmišljam o pojačalu. Ima zasebnu kontrolu subwoofera. A slušao sam konkurenciju od 50-ak watta i mogu reći da su za 2-3 klase lošiji. Naime, Alpine ne distorzira ni trunke pri 90% snage, a Sony, recimo, poludi već na 70% snage. Kenwood je daleko najlošiji izbor. Jedini izbor koji je dozalio u obzir umjesto Alpine-a je VDO. Za firmu sam čuo jer su među najboljima u izradi uređaja za pomorsku komunikaciju. Ali je cijenom jako blizu Alpine-u.
Još jedna prednost Alpine-a, ima aktivni hladnjak, što samo o sebi sve govori.
I treća stvar, nužno ga je spojiti izravno na akumulator, jer troši dosta, što je opet pokazatelj snage.
E, sad da se okrenem discmanu. Prvo, puno više preskače u autu od mp3 playera. Drugo, postoje discmani koji imaju line-out izlaz, a ako kazetofon ili cd-player imaju nekakav aux ulaz, spoji se tu i stvar radi. Isprobao sam Samsungovim mp3 discmanom.
Međutim, navedenima treba mijenjati baterije, što je izuzetno često. Mogu se spojiti preko adaptera, ali tada mi je brujao kad ga pojačam. Nisu pomogle ni svjećice s rezistorom. Ništa.
Još jedna stvar, masu različitih žičica po autu.
Da rezimiram na kraju, budite sigurni da kod Alpine-a plaćate dijelom i ime, ali isplati se. Ako netko od vas živi u Splitu, nudim mu provjeru iz prve ruke. Istina, Alpine ne pati od velikih ekrana s milijun boja, ali, tko gleda u player dok se vozi. Ono što pruža zauzvrat, ne da se opisati pisanom riječi.