View Single Post
Staro 23.01.2007., 09:59   #351
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Nadam se da je ova saga o tome kako forum loše radi završena. Čak i kada je forum "najlošije" radio, nisam imao nekih užasnih problema. Tu i tamo se znalo dogoditi da malo pričekam ili da se forum nije mogao spojiti na bazu (što se događa kod izrade backup-a). Uglavnom je samo malo bio sporiji u odnosu na male forume (cod2you).

Sve se to i može očekivati kada je forum ovakve velićine i s toliko posjeta i korisnika. Ništa vrijedno tolikog pisanja.

Za one koji kraće pamte, podatak o tome kako je završio prvi forum.hr (tada se nije ni tako zvao). Štekao je neko vrijeme, a onda samo kleko na koljena. Tada ga ni u roku od mjesec dana nije moglo spasiti brdo admina (koji nisu baš neznalice). Napravljen je backup baze u količini od 1Gb i postavljen novi forum. Taj je trajao vrlo kratko, a onda je podignut novi forum.hr kakav danas poznajemo.

Vjerujem da i PCE ima ogromnu bazu. Mene već duže vrijeme fascinira kako ikako radi. Vjerojatno bi bilo jedino riješenje brisanje prastarih postova, ali bi i bila velika šteta jer znam kako su tada rasprave izgledale. Tada. kada sam došao na ovaj forum, bilo je do 30 postova dnevno, a moglo se skupiti i 10-tak članova u istom trenutku. Sve to u udarnim terminima. Šmrc-plač za tim vremenom.

Imajte malo strpljenja ooko foruma. Ne može se sve otvoriti istog trenutka kada kliknete na link. A i "malo" manje spamanja ne bi bilo štetno za brzinu foruma. Osobito se to odnosi na smajliće koji guše server. E, da, debelo ograničite količinu tih virusa. Svatko može izraziti osječaje u 2-3 komada.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline