View Single Post
Staro 22.01.2007., 08:43   #1
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Thumbs up [Moj kratki review i preporuka]:Kworld DVB-T 100 PCI kartica

Kupio sam DVB-T karticu. Ima je za kupiti u Kvarku po cijeni od 299kn za gotovinu. Malo čudno, ali jedan od razloga kupnje (osim niske cijene) je i bilo i to što se s njom dobije i mala stolna antena.

Instalacija je prošla bez problema, kartica koristi BDA drivere. Uz nju se naravno dobije i softver za gledanje i snimanje DVB-T Plus koji može solidno poslužiti, pogotovo ako želite i koristiti priloženi daljinski upravljač, koji istini za volju i nije neke kvalitete.

Vratimo se na antenu. Kao što je i za pretpostaviti, unutar prostorije gdje mi je PC nisam uspio dobiti nikakav signal. Stoga sam kupio još 5m koaksijalnog kabela i "nadoštukao" sam ga na postojeći kabel, te provukao kabel na balkon. Sama antena na svojem postolju ima dobar magnet, što sam iskoristio da ju postavim na metalnu ogradu. I signal je tu 75-80%.

Unatoč iskoristivom DVB-T Plus softveru, koristim DVB Viewer 3.5.0.1 zbog većih mogućnosti podešavanja snimanja programa. Snimljeni mpeg2 PS provučem kroz MVW da provjerim ima li PTS errora i dobiveni mpeg2 odmah autoriziram u DVD ili kodiram u xvid. Rezultati su izvanredni. Finale "Plesa sa zvijezdama" je ispalo takoreći savršeno. Jedni problem kojega sam susreo je da sam primjetio prilikom gledanja TV-a malo ali primjetno trzanje koje sam riješio tako da sam u opcijama pod "Video Renderer" promijenio vrijednost sa "overlay mmixer" na "unchanged".

Mali problem se javio što nakon instalacije drivera i softvera, više mi ne radi TXT od analogne TV kartice Leadtek WinFast Expert, ali mi to ne smeta jer TXT na DVB-Tu radi kako treba.

Potpuna preporuka za Kworld DVB-T 100 PCI : goood :
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote