View Single Post
Staro 22.01.2007., 01:29   #6
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Gle, nema apsolutno nikakvog razloga da ta konfa "šteka" (osim rama, o tome kasnije). Ja doma imam PIII 800MHz, 512MB rama s Win XP Pro gore, koji bez ikakvih problema istovremeno vrti Firefox (s hrpom otvorenih tabova), foobar / Winamp, 40tude Dialog, Thunderbird, Word, Comodo, NOD32, uTorrent / eMule itd., a preko sveg toga mogu otvoriti i VLC Player i pogledati film bez ikakvog štekanja.

Tebi ne treba novo računalo, već bolje konfiguriranje onog kojeg već imaš. 256MB rama je PREMALO, i zbog toga komp šteka. Ako imaš Win XP gore, samo Windowsi ti to sve pojedu. Prvo, podebljaj taj ram - pogledaj na tržnici, ili na hr.ponuda.hardver, lako ćeš naći ram koji ti treba, i uzmi minimalno još 256MB, a slobodno i više. Drugo, koliko često radiš novu instalaciju Windowsa, i da li instaliraš razno smeće gore, poput gluposti s Bugovih CD-a itd? To bi isto moglo pridonijeti štekanju, iako mislim da je kod tebe glavni krivac ram.

Vjeruj mi, nema apsolutno NIKAKVE potrebe da uzimaš novi komp (ili jači rabljeni) - za tvoje potrebe taj komp je i više nego dovoljan. Nemoj bacati pare, već podebljaj ram i to je to (ako ćeš i onda imati problema sa štekanjem, javi se, pa ćemo vidjeti da li te nešto u soft / hard konfiguraciji j*be.
gorluk je offline   Reply With Quote