Tema: UV 'n' LED
View Single Post
Staro 21.01.2007., 20:11   #11
Tomy9
Ja
Moj komp

Tomy9's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor joga bonito Pregled postova
Ej kako se napravi taj prekidac da mozes upalit i gasit neonke?kako to spojit?molio bih malo bolje pojasnjenje jer sto se tice elektrotehnike sam 0!!hehe ali najbolje je slika govori 1000 rijeci pa ako mozes nabacit koju pikčr!!: hello2 :

imam ja vec ugradjen 1 prekidac koji gasi neonku i sve dodatne ventove osim napajanje i cpua.

u ventilator/neonku ti idu 2 zice. 1 crvena, a 1 crna. e sad, odrezes crvenu (ona ti je faza, a crna je nula) i uzmes jedan prekidac (mozes izvadit iz necega strganog, ali najbolje kupi u chipoteci za par kuna). i ljepo uzmes lemilicu i zalemis ga tako da on "cini" dio te zice (odsjecene). ukratko to je to.

imam u planu stavit ovako:
gore 1 plavi vent od 120mm koji bi ispuhivao zrak i 2, takodjer plava, od 80mm (1 za hddove, a jedan vec je na svom mjestu) koji ce upuhivati.
dolje bi dosle 2 one ledice i jos 2 tocno iza kablova na nekom limu iza kojeg bi bili svi kablovi osim onih za hddove i cd/dvd romove.

bolje mi je plavo jer vise plavo pase u narancasto nego crno, a i kablovi će biti narancasti.
Tomy9 je offline   Reply With Quote