Citiraj:
Autor Lihto
Gorluk@malo si previše zabrojao na tog NEC-a,Apple je daleko bolji al i skuplji izbor.Zanima me po čemu si ti zaključio da je NEC-ov monitor bolji od Apple-ovog?
|
Nisam zabrijao, i definitivno nije "daleko bolji izbor". Da se razumijemo, 20" Apple Cinema Display je dobar monitor, među najbolji 20" widescreen LCD monitorima na tržištu, ali nikako ne i najbolji, i nikako ne bez konkurencije.
Zaključio sam na temelju rada na 20" i 23" Apple Cinema Displayu u design studiju u kojem sam bio zaposlen, na temelju preko stotinu pročitanih threadova na raznim fotografskim, DTP, design i hardware forumima, na temelju mijenjanja iskustava s kolegama, te iskustvu s NEC 20WGX2.
Ja sebi ne bih uzeo niti jedan niti drugi monitor, što zbog mogućnosti / kvalitete koje pružaju, što zbog rezolucije / dijagonale, ali većini korisnika ti monitori će biti izvrsni. NEC 20WGX2 je bolji izbor za neku "all around" upotrebu - gaming / filmovi / office / net, a i jeftiniji je preko 1500-2000kn (ovisno o dućanu). Kada bi ACD koštao manje, jo bih ga i preporučio u određenim situcaijama, ovako mislim da se ne isplati.
Citiraj:
Autor Lihto
Da je 23'' bio 6800kn uzeo bi ga definitivno umjesto Della...
|
Kad je tako, zašto ne bi uzeo 23" Philips 230WP7NS? Košta oko 6500-6800kn, koristi istu S-IPS matricu kao i 23" Apple Cinema Display, i općenito je jedan od najboljih 23" LCD monitora na tržištu. Daleko bolji izbor od npr. 24" Della i sl.
Inače, slažem se da je Apple "bez prave konkurencije" po pitanju designa - ACD monitori stvarno izgledaju izvrsno. Samo Apple monitori koštaju toliko koliko koštaju ne zato jer su ne znam koliko kvalitetniji od drugih monitora na tržištu (a nisu), već zato što plaćaš Apple brand (i design).
Za "kućne" korisnike bolje je uzeti neke druge monitore, jer će ih platiti dosta jeftinije, a i dalje mogu dobiti kvalitetne monitore za svoje potrebe (ovisno o proizvođaču), a za profesionalnu upotrebu je opet bolje uzeti određene monitore drugih proizvođača (NEC xx90UX ili Eizo Color Edge).