recite da sam paranoičan, ali počinjem sumnjati da nama ovdje u Hrvatsku stiže šrot hardware i mediji! za medije sam siguran!
naime, imao sam Pioneera A04, sad na poslu A06. koji god DVD-+R medij da spržim, Kprobe scanovi pokazuju nekoliko puta veći PI/PO error rate nego ono kaj ljudi pišu na Netu izvan lijepe naše! I to sa dva različita recordera!
OK, reko možda je Pionner smeće, ali... zašto onda Američani prže "savršeno" čak i sa starim A03 writerima, a ne sa A0(4/5/6)!? I tako frend kupio 100 riteka u Americi, spržio neke na svom A04 i gle, KProbe pokazuje da su ti mediji mnogo mnogo bolji od istih riteka koje sam kupio tu u Zagrebu!?!? strange...
meni se čini da mi ovdje u "Lijepoj našoj" kupujemo zadnje smeće, zato jer naši cijenjeni informatički dućani naručuju najjeftiniji šrot, kako bi to dobili po što nižoj cijeni i da bi čim više zaradili. j...be se njima kaj to nije to. ne prže oni na to!
također, kad sam kupio LiteOn combo, dobio sam uz njega Ritek medij 48x. Spržio sam ga na 48x i imao samo 90 C1 grešaka na cijelom disku. Na riteku kojeg sam kupio u Zagrebu i spržio na istoj brzini, imao sam 1300 C1 grešaka! Oba diska su imala isti ATIP, oba su izgledala identično i oba su scanirana na 40x. koma!