View Single Post
Staro 25.10.2003., 00:59   #2
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Hardware koji me razveselio nastavak

Položaj socketa za proc je pažljivo postavljen tako da je nemoguće skinuti cooler sa njega ako je instalirano i napajanje, Isto tako i postaviti ga na proc. To samo pokazuje da je firma okrenuta end useru. Ne može on to zabunom skinuti. Doduše ne može niti namjerno ali je zaštita vrhunska.

Konektor napajanja je postavljen na mjesto koje omogućuje kablovima za napajanje da prolaze direktno preko socketa i time je spriječen pad coolera sa proca čak i u slučaju pucanja kopči (kablovi ga čvrsto stisnu). A svi znamo što bi se u tom slučaju dogodilo. Osim toga i filtriran je snopom kablova prolaz prašine do coolera čime se postiže dugotrajno bolje hlađenje.

AGP slot je konstruiran tako da možeš imati AGP karticu i samo jedan keks memorije a ako imaš PCI karticu (koja je slabija) koristiš oba keksa da popraviš performanse. Time su prodavači hardwarea spriječeni da prodaju nešto što mi nije potrebno i tako me oštete za pozamašnu količinu novaca. Kupim li bolju grafičku ne treba mi puno memorije.

Baterija za BIOS je fantastično postavljena pored zadnjeg PCI slota zbog toga da se netko pametan ne bi sjetio da mu baš takva treba za budilicu i iščupao van. Dodatna je pogodnost je to da možeš u navedeni slot postaviti modem ili neku drugu karticu čime je gore navedeni zločinac dodatno ometan u svojem ubilačkom pohodu.

Na sličan je način postavljen i jumper za Clear CMOS. Ostali pinovi za: Audio front panel, USB i le-diode na kanti su namještene da je sve to nemoguće spojiti zbog prekratkih kablova na kanti. Tako se proizvođači kanti motiviraju da proizvode kante s više kablova umjesto štede i time oštećuju nas jadne kupce. Nadalje je opće poznato da ljude živcira da im tuli nešto iz kante ili da nešto žmirka te je nemoguće spojiti te prekratke kablove na navedene pinove. Zato je samo Power konektor na jedva dovoljnoj udaljenosti od prednje maske te se samo on može spojiti. Istina je da je potrebno malo natezanja oko toga ali…

Dodatna je pogodnost i ugradnja gore navedene kartice u zadnji slot te je tako nemoguće prići bilo kojem pinu ako ne skinemo karticu.

Puno je ljudi na netu pročitalo kako je ovo i ono big tower kučište upravo fantastično. U Solteku znaju da su sve to priče za malu djecu i služi da se iz nas jadnih kupaca pobere zadnja kuna. Tako su postavili IDE kablove na mjesto koje sprječava postavljanje CD-ROMa na vrh kante jer ti je potreban predugački IDE kabel. Poznato je da IDE kabel ne bi smio biti duži od 60 cm. Kod kombinacije Soltek – Big Tower bi trebao biti barem 1 metar.

Iz svega navedenog se vidi da se u Solteku brinu za krajnjeg korisnika tako da prodavače sprječavaju da učine nešto po svojoj volji a sve u cilju pražnjenja naših džepova.

Nastavak slijedi…
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote