@ joga bonito: NAPAJANJE:
- prvo ga trebas otvoriti, zatim ga ocistis od prasine, spaljenih pauka, miševa...
-odvoji napajanje od lima u potpunosti tak da imas ona dva lima, jedan ravni i onaj trodijelni u oblika...
-sad na tim limovima nekom olovkom il flomasterom nacrtas oblik koji zelis izrezati
-uzmes u ruke: a) dremel ili kopiju dremela
b) kutnu brusnu pilu
c) ubodnu pilu i bušilicu
pod a) najlakši za rad i možeš radit dosta komplicirane oblike bez većih problema
b) s kutnom sam ja radio i odlična je za ravne linije i dost brza-ak hoćeš jednostavniji oblik (kvadrat, pravokutnik...)
c) s bušilicom izbušiš rupu za početnu poziciju i onda ubodnom s finim listom režeš, moraš dobro učvrstit lim jer su jake vibracije i možeš ga uništiti...
-kad izrežeš fino ošmirglaj rubove
-sad a) možeš izbrusiti sav lim da ode boja pa farbati
b) možeš farbati po postojećoj
-izmjeri koliki pleksi trebaš odrezati i označi na njemu
- izreži pleksi: a) ubodna pila
b) kutna brusna pila + dijamantna šajba (moj izbor jer vrlo lako možeš uz malo znanja napraviti komplicirane oblike ak ti trebaju)
-učvrsti pleksi na napajanje: a) silikon
b) jako ljepilo( bond, moment...)-pazi da ti ne ode na vidljivi dio pleksija jer će ti se vidjeti bijela boja kao da si gravirao i nećeš ju moć skinut
c) izbuši rupe kroz lim da uhvati pleksi- moj izbor jer ga možeš skinuti, možeš izbušiti rupe tak da šeraf hvata prvi lim ispod kojeg je pleksi ispod kojeg je drugi lim ili pleksi na oba lima pa kroz sve šeraf...
- vrati napajanje u lim, mozes jos zamijeniti postojeći vent za svijetleći...
HARD DISK: kad bi ga otvarao u sobi(normalni uvjeti) čim bi ga otvorio uletjelo bi milijun zrnaca prašine i mnogo bi palo na ploču diska i kao što je tutix rakao prašina je in the air up there...
- ovaj metalni pokrov ti je gotovo nemogoće zamijeniti u potpunosti jer ima gumu na donjem dijelu koja ga stiti upravo od prašine... zato ti taj dio mora ostat-
- a ovaj unutarnji dio izreži u željenom obliku... ja na svom nisam smio raditi veću rupu jer bi ona gumica utišla u dim pa sam izrezao, stavio pleksi na sve i pofarbao ono što ne želim da se vidi... jer je završna obrada bila loša...
Nadam se da sam bio koristan....