Citiraj:
Autor Ladybug
wOOt?! Kaj ovo sve znači? Explain a newb!
PCM? PGS? Whaaat? 
|
PCM (Pulse Code Modulation)
U biti, to je naziv za način pretvorbe analognog signala u digitalni. U telefoniji se tako naziva uređaj kojeg telekomunikacijski operater (HT) postavlja na telefonsku paricu (žicu) kako bi se putem jedne parice mogao obavljati promet 4 neovisne telefonske linije. PCM ne utječe znatnije na kvalitetu razgovora, dok s druge strane smanjuje protočnost podatkovnog prijenosa, pa se modemi spojeni na takvu liniju u principu ne spajaju brže od 16.800 bps.
Noviji uređaj koji se ugrađuje naziva se PGS, a omogućava protok podataka do brzine od 31.200 bps.
PGS (Pair Gain System)
Uređaj kojeg telekomunikacijski operater (HT) postavlja na telefonsku paricu (žicu) kako bi se putem jedne parice mogao obavljati promet 8 neovisnih telefonskih linija. PGS ne utječe znatnije na kvalitetu razgovora, dok s druge strane smanjuje protočnost podatkovnog prijenosa, pa se modemi spojeni na takvu liniju u principu ne spajaju brže od 31.200 bps.
Stariji uređaj koji se ugrađuje naziva se PCM, a omogućava protok podataka do brzine od 16.800 bps.
Citirano sa
http://www.elpros.t-com.hr/rjecnik.htm
Anyway, kontaktirao sam T-com da me skinu s tog sranja i naravno, ucijenili su me sa svojim ADSL-om. Nek ja kao, prvo dam zahtjev za MaxAdsl pa će onda oni dalje. Bit će belaja.