Samo da podjelim svoje iskustvo (i zbog specificnosti posla kojeg radim)...
Naime, vec ca 2 mjeseca, na poslu radim na Dell-u 1900FP (19''), i nakon prvotnog "negativnog" dojma (Ko sto Kova, Marac i ostali kazuju, kontrast, toplina i "nestvarnost" boja itd.), malo kalibracije itd, sad istinski uzivam...
Sve kristalno jasno/bistro, ne bole oci, kontrast nastiman do savrsenstva, boje manje-vise odgovaraju CRT-u.
Ono kaj je bitno je da radim ko designer (web/windows UI, a ne graficki) (ajmo sad, popljuv kaj imam LCD :P), i cito sam reviewe/reakcije skvadre po netu, i bio jaaako skeptican prema cijeloj stvari. No stvar se moze poriktat i zapravo bit mrak. Recimo da mi je JAKO bitno dobro razlucivat gradiente boja i slicne gluparije, koje nisam mogo na CRT-u, a na ovom to radim bez ikakvog beda. Jedina stvar je da jos uvijek imam i CRT (i switch), tak da sve kaj radim ipak provjerim i na CRT-u. Mogu rec da me iskljucivo zivcira sam 1 stvar (ok, i nema pomoci, no ipak...) su druge rezolucije osim defaultne. Posto moram smanjivat cesto rezu na 800x600 ili 1024x768 ili 1152x864 i slicno, slika u tim slucajevima je jeziva, tak da u zadnje vrijeme konstantno switcham na CRT i tam obavljam resolution checkove (eto kolko to dalko ide...)
Ovo i nisu nekakve informacije koje si trazio, nego samo iskustvo, no nadam se da ti je i to od nekakve koristi...
P.S. Nisam gledo filmove/igro se