Najnoviji NEC AD-7xxx (iliti Optiarc - joint venture NEC-a i Sony-ja) snimači nisu jako loši, ali imaju nekih mušica i usudio bih se reći da su za klasu ispod starijih modela ND-35xx i 45xx. Ne bih ih preporučio, da me netko pita. Glede kvalitete snimanja trenutno su najbolji/najsvestraniji LG GSA-H1x serija i Pioneer DVR-111 (nije loša ni LG-H2x serija, dapače, ali ja osobno preferiram H1x). Naravno, ako možete naći starije modele BenQ-a i oni su tu negdje. Samsung i LiteOn također nisu loši, ali više ih se kupuje zbog mogućnosti skeniranja kvalitete, jer su u kvaliteti snimanja ipak malo slabiji od LG-a/Pioneer-a.
@Bruno-RV - BenQ i Philips su imali (prošlo vrijeme, nažalost) joint-venture gdje je Philips davao Nexperia čip(set) i tehnologiju, a BenQ jeftinu radnu snagu u svojim pogonima. Svaki BenQ od 1600 do 1650/55 ima svog pandana među Philips snimačima. Obično su Philips snimači bili nešto skuplji (zbog imena), ali i slabije rasprostranjeni na našem tržištu. Ako nađeš stariji model Philipsa koji NE podržava DVD-RAM, to ti je jedan od čuvenih BenQ/Philipsa (Nexperia čip nije podržavao DVD-RAM što je vjerojatno jedan od razloga zašto je BenQ prvo prešao na Matsushita čipset, a nakon kupnje od strane LiteOn-a na MediaTek čipset).