Citiraj:
Autor Red_Baron
Zašto risky? Iskreno, nisam nikad radio nanekom kompu sa RAID poljem ali čujem da je ubrzanje osjetno.
Dakle, misliš da mi će mi giga biti dovoljna? Strah me je jer zahtjevi za memorijom strahovito brzo rastu, i kad god kupujem komp uvijek uzmem malo memorije
|
Zbog načina na koji RAID0 funkcionira (podaci se dijele između dva diska, zato i je brži), kada jedan disk skvikne odlaze svi podaci, tako da je to risky (naravno, može se dogoditi da ti nikad ne otiđu diskovi, ali mogućnost za izgubiti podatke je duplo veća). Nikako nemoj koristiti RAID0 za podatke, backup itd. Iskreno mislim da ti ne treba RAID0 - po svemu sudeći nećeš koristiti neke aplikacije koje bi puno profitirale RAID-om, a povećavaš nesigurnost podataka.
Po onome što si rekao izgleda da ti ne treba više od 1GB rama, a ako se u budućnosti pokaže da je to premalo, lako dodaš još memorije, to je najmanji problem.
Najbolje bi bilo da kažeš koja je namjena tog računala, odnosno koje ćeš aplikacije pokretati na njemu, te koliki ti je otprilike budget.