View Single Post
Staro 16.01.2007., 12:16   #94
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor gunther Pregled postova
Sky, ako ja otovorim sva vrata i sve prozore na kuci, jel tebi to signalizira da ti mozes uc u moju kucu i sve odnjet iz nje?
Ako mozes kopirat neki glazbeni CD, jel tebi to signalizira da ga smijes kopirat?

Kako ti nije jasno da ono sto nije tvoje nesmijes dirati bez vlasnikove dozvole, bez obzira kakve ti signale vidis i sto ti pretpostavljas...
kao sto ti Sky kaze, takvih slucajeva nema bas puno. ali ti ocito nisi upoznat sa brojnim aferama u nasoj lijepoj zemlji tokom kojih su se po sudu vodili vlasnici nekretnina i oni koji su ih koristili. zasto? zato jer ne postoji pravni lijek za izbaciti nekoga iz stana/ kuce u kojoj zivi, iako to nije njegovo. nije se jednom dogodilo da podstanari nisu vise htjeli placati, a vlasnici ih nisu mogli izbaciti. dapace, bravu si promjene. osobno poznam osobu ciji su roditelji dosli na vikendicu kod jastrebarskog u jedno proljece i nasli tamo obitelj koja najnormalnije zivi u njihovoj kuci. nakon 3, ili 4 godine (nisam siguran, ajde neka je 2) su uspjeli dobiti parnicu i iseliti ih iz kuce.

ja ne kazem da su takve stvari u redu, daleko od toga. ali na cesti kad nades 100kn ne deres se okolo "cije je to" nego ih spremis sa smjeskom u dzep. a to je isto. jer ljudi ostavljaju aute na cesti pa si ih ne uzimas. jer ne mozes. ali 100kn ces uzeti, na to se svodi cijela prica. ista stvar sa onim idiotarijama kad su ljudi znali ostavljat torbe sa desecima tisuca eura nutra. ne da bi im uzeo taj novac, da se mene pita, u zatvor bi ih spremio. (isto kao sto je zatvorom kaznjivo djelo unistiti novcanicu/ kovanicu.) ne, u takvoj situaciji ne postoji ljudska greska i trenutak nepaznje. to je tolika kolicina novca da ako to izgubis onda si neodgovoran koliko god to mozes biti i zasluzujes ostati bez svake lipe, no questions asked
mat je offline   Reply With Quote