Citiraj:
Autor Mad_Duke
@Sky "Tek kada učine sve u svojoj moći da se zaštite, možemo govoriti o krivici lopova.#
Ovdje sam se slatko nasmijao. Krivica lopova nema APSOLUTNO NIKAKVE VEZE s neznanjem osobe, pa makar ona i namjerno ostavila nesto otvoreno, slobodno, otkljucano kako bi ju netko pokrao i on poslije dobio pare ili od osiguranja ili od ovog ili od onog. Lopov kad se otkrije ce biti osudjen na kaznu zato jer je on lopov. gotova prica. S druge strane, ako je netko ostavio otkljucano ovo ili ono namjerno njemu se nece otplatiti odsteta u punom iznosu ili uopce u nekom krajnjem slucaju, ali to nema nikakve veze s lopovom o kome sada pricamo.
A za ovaj dio tek kada učine sve u svojoj moći... 90% njih je to učinilo optimalno s obzirom na njihovo znanje. Isto kako kirurg ne mora znati ni mrvicu o kompovima, tako programer ne mora znati bilo koju stvar o genetici. Kad ces shvatiti da wireless za vecinu njih nije "tehnologija" wireless samo znaci da nema zice i nikaj drugo. Pojam podataka je njima vecini nepoznanica, nule jedinice, modulacije ne postoje za njih. A zasto bi vecina uopce znala. Zar samo zato jer ima lopova oni svi moraju nauciti nesto sto nije ni priblizno jednako saznanju da moras zakljucati auto da ti ga netko uzme. Tvoja analogija je jednaka ZAMPovoj. Samo sto njihova ima druge subjekte i glasi ajmo uzeti da su svi pirati i svima naplatiti.
A u vezi tvoje reputacije. Nisam ni znao da se mogu davati negativni hehe. Ali da ti kazem sto znaci reputacija. Ako se ti nekom ne svidjas, za tu osobu nemas reputaciju. Pa kaj se cudis ili si attention whore?
|
Mea culpa, htio sam reći o ISKLJUČIVOJ krivici lopova. A tvoje slatko smijanje samo govori da nisi shvatio poantu mog posta jer bi malo zastao i zapitao se zašto braniš nešto što je u samom temelju neispravno.
Za definiciju lopova se slažemo, ali jesi li lopov ako si koristio moj "Mirkonet"? Jesi li lopov ako si koristio jednu od one dvije mreže u internet cafeu?
Ja ne kažem da svatko mora znati princip funkcioniranja wirelessa, ali ne upotri***iti mali dio svoje pozornosti i otići na net nuditelja usluge gdje on daje slikovnicu kako zaštititi wireless...ne znam, tim sistemom bi ljudi trebali svaku svoju grešku trebali opravdavati neznanjem. Paradoksalno...