Citiraj:
Autor Poggiali
5 Nebi još slagao SLI, al da znam za u buduće, da nebi bilo ko sad ovaj p4 478 nemam sa čim nadogradit
|
Ma ne isplati ti se slagati SLI / Crossfire. IMHO isplati se u slučaju dvije najjače kartice, za top performanse, a i to samo ako imaš neograničen budget (izračunaj koliko bi te 2x8800GTX koštalo). Inače ti je bolje uzeti jednu jaču karticu, umjesto dvije slabije u SLI - jača će uvijek imati bolje performanse.
Što se rama tiče, preporučio bih ti Super Talent CL5 ili CL4 800MHz. Dobar je za OC, pogotovo CL4, ali slobodno uzmi CL5 ako ti je preskup CL4.
Šarafiće, kablove itd. ćeš dobiti s komponentama, to te ne treba brinuti. Pastu možeš kupiti (Artic Silver ili Artic Ceramique), a ako planiraš malo veći OC ne bi bilo loše uzeti i neki after market cooler - npr. Freezer / Pro (inače je ona pasta koja se nalazi na Freezeru jako dobra, meni ima iste temperature kao i s Artic Ceramique).
Napajanje uzmi Seasonic S12 380, ili ako u budućnosti planiraš upgrade (jaču grafičku i proc), uzmi Seasonic S12 500W (ak ti je preskup uzmi Silverstone Element 500W, također izvrsno napajanje).
Ja bih ti umjesto DS4 preporučio Bad Axe 2, no sam vidi koja ti je draža.