View Single Post
Staro 15.01.2007., 02:27   #48
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Sky Pregled postova
A ako je netko idiot pa drži otvorenu mrežu, iako ima start paket, nije moj problem što mu je teško bilo prosurfati 10 sekundi do http://www.t-com.hr/pdf/main/Interne...AN-zastita.pdf . To je kao da netko kupi motornu pilu i odreže si prste jer nije čitao upustvo.
Isto tako ok je izvesti Nataša Kampuš rutinu i naguzziti nekog prvašića, jer ako mu roditelji nisu rekli da ne priča sa strancima sami su si krivi, idioti.

Wlan je primamvljiv ljudima, sasvim razumljivo zašto. 90% (i to je optimistična procjena) korisnika računala su praktički informatički nepismeni. Znaju otipkati karticu u Wordu, pročitati vijesti na Iskonu i popričati s frendom / icom preko messengera. Većina ih ni ne pomišlja da im se netko može spojiti na njihovu bežičnu mrežu, jer ne znaju kako ta tehnologija funkcionira (i to ih ne čini nikakvim idiotima). Tvojom logikom svatko zaslužuje spam, viruse, provale u stan, otmicu djece i sl.

Ovdje govorimo o najobičnijoj krađi od nekog Džo Averedža, i to je jednostavno lame. Većina tih ljudi ima (ispod)prosječne hrvatske plaće (a sve i da imaju super plaće, to ne mijenja ništa), i koristiti njihovu internet vezu je patetično. Ovdje su se spominjali i copyright zakoni, piratstvo, open source itd., i to je puno kompleksnija tema, bez jednostavnih odgovora i rješenja, za razliku od potkradanja sugrađana zbog njihove neinformiranosti / neznanja.

A i ne znam što si želio reći usporedbom nepostojanja besplatnih autiju i postojanja besplatnih hot spotova - da li to znači da za svaki postojeći javni besplatni servis imamo pravo ukrasti njegov privatni pandan? (npr. u nekim europskim gradovima možeš besplatno koristiti gradske bicikle - zar znači da nam to automatski daje za pravo ukrasti BILO KOJI bicikl ako na njega naiđemo?)
gorluk je offline   Reply With Quote