Odnedavno sam postao vlasnik jednoga "primjerka" hp nx9420 prijenosnika,no već pri prvome sam otvaranju primjetio stanovita tamnija područja na zaslonu.Zaslon je "visoko definicijski" WSXGA(1680×1050).Ne radi se o tzv. " light leaking efektu" koji je čini mi se prisutan kod gotovo svih laptop lcd-a,već o dvije eliptične sjene(veličine i oblikom otiska prsta) na oba donja kuta ekrana.Provjerio sam na stranim forumima i našao slične primjedbe a isto ina nekim screenshotovima.Kopajući po netu zaključio sam da se to pojavljuje večinom na WSXGA(pa i WUXGA) Samsungovim matricama dotičnih hp modela.
Također sam dojma da je ovo boljka svih ili barem jedne velike serije,no pošto je sama pojava teže primjetlljiva,a posebno ako imate podignut windows taskbar ljudi se ne žale i vjerojatno nisu tako sitničavi kao ja.
U servisu uglavnom kažu da je to normalno,ali u tome se ne slažem jer ovu boljku nisam primjetio niti na jednom drugome pa tako niti na svom starom R50e koji bi svime pa tako i displayom trebao biti par klasa niže.
Zamolio bih vlasnike(ili one koji imaju priliku raditi sa ovim modelima) ovih primjeraka ili nekih drugih sa sličnom matricom npr. 8430 ili 9440 da provjere pa jave jesu li primijetili štogod sličnoga....Unaprijed zahvalan.