Kada staviš Maxtor i Seagate/Hitachi u isti komp, Maxtor je bučniji i više se zagrijava. Govoreći o zaista tihim kompovima, Maxtor nema što tražiti u njima. To bučniji ne znači da se malo više čuje, nego da će biti uvjerljivo najbučnija komponenta. Buka kompa je svakome individualna. Nekome smeta, nekome ne. Mislim da je smješno na PCE govoriti nekome da mu smeta buka kompa dok ima Maxtora u njemu. Ovdje se povlače sigurno najtiši kompovi u Hrvatskoj. Moj je samo jedan od njih (ne najtiši), pa opet moram dokazivati ljudima da radi jer ga ne čuju kada su pored njega.
Svjetske statistike, kao i statistike domaćih distributera pokazuju kako upravo Maxtor najviše crkava. Moje statistike pokazuju da crkava sve, ali Maxtor najranije ili skoro u pravilu.
Ako netko baš želi kupiti Maxtor zbog uštede od 73 kn i unatoč svim preporukama ljudi s ovog foruma, poštujem. To je njegova odluka i želja. Tih 73 kn je nekima dovoljan razlog da svoje podatke (ali i svoje živce kod ostvarivanja garancije) stavi na bubanj. Meni osobno to vrijedi daleko više od 73 kn, pa pokušavam mogućnost svesti na najmanju moguću mjeru.
Sretno vam bilo s tim Maxtorima za koje ste zapeli toliko. Nadam se da će vam se naše crne slutnje pokazati neopravdane. Možda je bolje da kupite Maxtora jer vam i Seagate/Hitachi može crknuti, pa će vam biti kriv netko tko vam je preporučio njega umjesto Maxora.