View Single Post
Staro 21.10.2003., 07:33   #22
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by perich
moje bi pitanje bilo: koji bi podaci dulje trajali ili drugim rijecima bili sigurniji? dakle ako imam 100 filmova na DVD medijima i 100 filmova na HDD-u, i oboje stoji na polici. u realnim uvjetima (dakle temp 20-27 stupnjeva ovisno o godisnjem dobu, vlaga standard, tlak ko i inace, bla bla), zasticeni koliko mogu bit (DVD u kutiji, HDD u ladici recimo, ili u antistatic vrecici)? isto tako, kako na koji bi onda utjecala manipulacija, znaci oce mi se gledat film, ubacim DVD ili uguram ladicu harda u rupu. i tak recimo 10-15 puta mjesecno.

Dakle, svodi se na jedno: u kojem slucaju su mi podaci sigurniji, i koliko bi podaci cirka vremenski (god.) trajali i ostali neosteceni?

mislim, kuzite pitanje :confused:
da pricamo o cd vs hdd odmah cu ti reci hdd...ako su dvd-i dva puta izdrzljiviji hdd je opet winner...nazalost nitko ti jos nemoze reci kako mu rade dvd+/-r mediji nakon par godina

a disk ako ga i stavljas u komp svako malo ipak nije to neko trosenje...

a koliko dugo je utjecano svime i svacime...mogli bi ti trajati 100godina ali ti nakon 3 dana disk padne na pod,nakon tri tjedna slucajno stavis magnet ne gledajuci sto radis..svasta moze biti..a za 5 godina cu ti moci reci koliko su sadasnji diskovi "sigurni"
msvrtan je offline   Reply With Quote