View Single Post
Staro 12.01.2007., 22:23   #31
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Nakon T-Comove akcije mnoge su knjiznice, uredi, mini poduzeca, ustanove i obicni ljudi dobili famozni WiFi paket.
Oni mogu surfat, provjeravati mailove i za njih je to gotova stvar.

Napomenimo da su u nasoj zemlji u vecini oni koji se sluze racunalom za internet i office svrhe. Dakle racunala su im umjesto pisacih masina, zamjena za glazbenu liniju i videorekorder.
Jos se uvijek sluze floppy disketama makar imaju LAN mrezu i USB stickove, termini poput 10/100 mbit, Access point, 802.11b/g ,Mac adrese & WEP zvuce kao znanstvena fantastika.

Racunalo im je stroj s kojim oni obavljaju odredjenu radnju i time si olaksaju posao i to je to. Ne znaju svi koliko je to megaherca, jel nvidia ili ati i slicno kao sto mene ne zanima da li je kondenzator u mojem Quadro TV-u od philipsa ili nekog drugog.

Hrvatska je pretezno zemlja sa starijom populacijom u kojoj se sva ta tehnoloska dostignuca prebrzo izmjenjuju.
Nazalost oni radi svoje struke, zanata, neinformiranosti, prezaposlenosti pa cak i nezainteresiranosti nisu u doticaju sa dogadjanjima iz svijeta racunalne tehnike i ne znaju da ono sto su im T-Comovci prikljucili ima jednu manu koju moze i 14 godisnjak otkriti sa malo prekopavanja po susjedstvu a josh im nisu to niti rekli.

Svaki drugi mjesec uz racun za T-Com pretplatu dobijem nekakvu reklamnu poruku. Mislim da bi se prvenstveno oni trebali angazirati i poslati uz racun i obavijest svima koji imaju T-Com wireless i upozoriti na mogucnost zlouporabe.

Bio to neki balavac od bogatog oca sa flatom ili osoba u godinama koja se dopisuje sa rodbinom u Australiji imaju pravo biti upozoreni.

Eh sad kako je RAK rekao ima i onih kojima ni upozorenje niti savjet nista ne znace jer opet ce mnogi shvatit to kao neko blebetanje o necemu sto leti zrakom i ko` mi moze sta ukrast.

Kako bi se reklo sve ide velikom brzinom napred dok svijest polagano.

Eto toliko da ne tusim previse