View Single Post
Staro 20.10.2003., 15:16   #17
Jozha
Banned
Moj komp

Jozha's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Nakon pomne ana-lize došel sam do sljedećih zaključaka:
Sama kanta je napravljena od dva kompleta pleha od kojih svaki čini po tri stranice,znači slažu se kao kad preklopite ruku preko ruke,s time da je komad koji čini prednju,donju i zadnju stranu podvučen pod komad koji čini ljevu,desnu i gornju stranu i zaobljen radi upusta na koji se šerafe vijci. Ladice za 5,25" i 3,5" uređaje su napravljeni kao zasebne komponente i isto se šerafe preko upusta.Izgleda da je i to napravljeno od jednog komada lima koji je pigan na 4 mjesta.Tu je jedino zajeb kako točno pogodit rupe po vertikali i horizontali za svaki utor a drugi zajeb je kako spojit to sa obodom koji se vidi sa prednje strane kučišta a da ne reže prste i da izgleda zaobljeno. Podnožje za matičnu je klizno i vuče se preko šina sa gornje i donje strane.Samo mi nije jasno na koji su način šine učvršćene na kučištu da ne dolazi do piganja stranice. Sami nosač je napravljen iz dva komada:leđa koja su očito prešana u komadu i podnožje koje je samo komad pleha sa rupama.
Materijal sam pronašel kod RBSuper-a i cjena je za aluminijsku ploču od 1X2m debljine 4mm oko 500uraca PDV inkluziv.Tip može izrezat ploče po dimenziji ali ne i rupe(trebalo bi probat sa par gemišta podmazat al mislim da bi to radilo kajn problem).Narafski tu bi trebalo imat dremel....
Trenutno sam u projekciji kartonske verzije iste radi hvatanja osnovnih mjerki.Narafski da moram malo modificirat cjelu stvar po svom ćeifu.Ubacil bi 2 napajanja i probal namjestit 12cm ventove iznad hardova radi manje buke.Narafski tu bi bila cjela baterija prekidača i gluposti,čak možda i UPS unutar kučišta ali to zasad imam samo kao opciju.
Jozha je offline   Reply With Quote