View Single Post
Staro 12.01.2007., 08:54   #1
Mad_Duke
Guest

Etika u računarstvu.

Evo, citam po neznam koji put vec hrpe komentara od "pa neka ako neznaju kaj treba kupiti, neka im uvale sto skuplje" , pa preko " Zasto ja neb koristio unsecured wireless vezu od tu nekog susjeda i skidao do mile volje, pa nek on placa to sve. Tko mu je kriv...".

Mene zanima jesam li ja valjda jedna od rijetkih ovca kojemu nije bas svejedno kaj ekipa okolo nekome nabija promet, jer si mislim kako bi meni bilo da mi dodje racun od nekoliko stotina kuna veci nego inace zato jer nisam znao namjestiti, jer mi nitko nije rekao da trebam ili pokazao kako postaviti zastitu. Gdje to staje? Gdje je kraj takvom ponasanju. Zanima me kako bi reagirali ti isti koji okolo kradu promet od ljudi kad bi im na izlasku iz nekog computer shopa neki lik drpio vrecicu s kupljenom robom u vrijednosti od tisucu ili par kuna. Jer pljacka je pljacka, radilo se sustavno od par "megabajta" ili cistom "tradicionalnom" nacinu.

Koja je vasa granica "prihvatljivog" ponasanja. Koja je vasa granica krivog oglasavanja proizvoda na stetu korisnika. Iskreno neznam zasto pisem, ma kenjam. Tocno znam zasto, zato jer mi dodje svaki put kad neki klipan kaze da mu je drago jer je netko nekoga smuljao, iskoristio na ovom i ostalim forumima dodje da ga spljuskam najradije. Pa evo napisao pocetak ovog topica tek toliko, ako nista da se osjecaju ti isti bar malo prozvanima.
  Reply With Quote