Citiraj:
Originally posted by msvrtan
pa ako ti je po disku trebalo 5 minuta da nadjes koliko ti onda treba po dvd-u?po meni puno duze...
|
Sve je stvar organizacije. Na svakom omotu od DVD-RWa je zapisano koja grupa podataka je na njemu, te datum kada je arhivirano. Za mene je to dobitak vremena.
Citiraj:
Originally posted by msvrtan
20dvd-a je od 700 do 1000kn a 80gb disk kosta 600kn...vec tu je usteda...a nemoras kupiti i dvd przilicu od 1300kn barem...
|
10 DVD-RWa je 350kn (Traxdata 1x), a za cijelu stvar se pretpostavlja da DVD snimac postoji u konfi, ili je dostupna kod frenda.
10 DVD-RWa ne zauzimaju mnogo prostora na polici, a disk manje u stroju znaci manja potrosnja struje=manje opterecenje na napajanje.
Drzanje podataka na disku ima jednu opasnost: kada rikne disk, podaci pa-pa. Desilo mi se to dva puta, ne zelim ponovno to prozivljavati. Jer ako rikne hard, spasavanje podataka je cca 4000kn. Da se razumijemo, pod "kad rikne hard" ne mislim na "raspad FAT tabele", vec na pravu havariju.
Usput, nikoga ne nagovaram da si kupi DVD snimac, ali ako se vec razmislja o CD snimacu, a DVD snimaci su tako jeftini, treba dobro razmisliti i mozda uloziti koju kunu vise. Druga varijanta je pricekati da DVD snimaci padnu ispod 1000kn.