View Single Post
Staro 19.10.2003., 00:50   #27
Andjelko
Premium

Datum registracije: Oct 2001
Arrow

Slična pitanja sam i ja bio postavljao njihovoj predstavnici koja je došla sa ponudom. Elem, hoću li imati stalnu ili dinamičku adresu, koliki bandwidth predviđaju... onda mi je rekla da baš ne kuži o čemu ja to pričam, ona ima završenu samo gimnaziju... lijepo smo se pozdravili: bok -bok!
Slijedeći dan sam nazvao njihov broj i tražio odgovarajućeg inženjera i on mi je lijepo sve ispričao. I to koliko maksimalno ispada iz mreže može biti, kakva je stvarna brzina, što garantiraju itd.

Ja ne radim za njih, samo svoga konja falim , međutim nisam primjetio pad brzine na xnetu.

Surfati po sporim i preterećenim serverima u špici prometa, tu mora biti čekanja, čuda ne postoje. Istovremeno downloadaj sa nekog dobrog servera i brzina ne pada. Recimo oko podne.

Što se tiče zastoja: ovaj mjesec sam primjetio dva kraća, vrijeme oko 20 minuta.

Na kraju, ovakav net ima ostatak kontinenta, pa zašto bi to kod nas bilo samo reklamni štos?

DT je dugo vremena nabusito, monopolistički pravio blagorečeno idijota od mene: i prošle godine kada ja većina Osječana bila spajana nowhere, trebali su tjedni objašnjavanja sa HTovcima kako imam tri modema i da nisu u kvaru, kako znam dial up postavke na Windozima, dajte zaboga pogledajte svoje modemske ulaze u HT. Nakon mjesec - dva je u obavjestima sistem operatora bila neka ispričica, dosta neodređena.

Valjda DCM ne misli tim putem, jednostavno ne bi bilo logike. Zato potraži kvalificiranu tehničku osobu u DCM i porazgovaraj!

Mudrovanje: ne postoji bolje sutra, ali neke sitnice će ipak biti bolje... (greboteee što sam pametan poslije 1/2 kg čokolade, e da - isplati se kupiti lom čokoladu - uvijek je svježa i znatno jeftinija!)