Tema: HTPC
View Single Post
Staro 09.01.2007., 22:20   #76
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ali royal jade je skupina neizoliranih licni i na moj sistem su sjele puuuuno bolje od utp-a. neki ljudi su jako zadovoljni sa utp-om, neki ravnodušni do nezadovoljni.

znastveno ako se dobro sjećam je da debeli kruti kabel baš nije idealan zbog izraženog skin efekta... ako se ne varam to je tjeranje elektrona da se gibaju samo po vanjskom sloju bakra na kabelu = manja provodljivost i sve što ide s tim, znači skin efekt je neizbježan i izolacija mu ne pomaže koliko manji presjek kabela i to više njih posebno izoliranih (utp)... možda sam pomiješao lončiče jerbo sam taj utp pleo prije valjda 5-6-7 godina.

evo opis royala...

The cable consists of two conductors each formed from 126 strands of high purity Matched Crystal Oxygen Free Copper with a dense pure silver coating. The conductors are coated with a Linear Structured Carbon ® saturated layer to refine the sonic performance. The carbon is held in a polymer forming a conductive matrix over the conductors and is said to provide considerably improved transparency and reduced coloration, better low level information transmission and an overall performance that’s more coherent.
syss je offline   Reply With Quote