Citiraj:
Autor syss
@lacy... misliš skin efekta? 
|
Ma da naravno, skin efekt. Radim nešto pa sam usput odgovorio i zbrljao naravno.
Citiraj:
Autor syss
mogu ti ja sad tu prepisat tonu texta iz bilanove knjige, ali mi se stvarno ne da... ukratko recimo jedan od boljih ustroja je utp kruti kabel - znači 8 krutih žica, međusobno isprepletene i izolirane (teorija).
doma imam utp samogradnju, pozlaćene banane, termobužir bla-bla... stavim vdh royal jade (nešto slično kao ovaj bandridge, ali 80kn po metru) i sistem ono do jaja svira... basevi malo isplivaju van, visoki se sakriju (praksa)
znanstveno nemam nikaj za reć 
|
Ma čitao sam ja štošta, možda i njega (sad mi se ne da ići tražiti knjigu i vidjeti tko je autor). I ja imam doma samogradnju, ispleo sam od utp krutog kabela, još je i nekakve crvene boje pa izgleda baš ono kao da je high end.
Evo crn daj si malo truda, a poznavajuci tebe (sa foruma) mislim da ti neće biti teško. Vrlo vjerojatno ćeš se iznenaditi koliko f. kabel za zvučnik može utjecati na zvuk malo boljih sustava.
TNT tripleT
Prije toga sam isprobao nekoliko kabela i ovaj je ispao još najbolji. Nego po onom tvom tekstu gore ispada da ti je vdh royal bolji?!
Znanstveno objašnjenje je baš u tome što je svaka žica posebno izolirana i u slučaju skin efekta daje bolji rezultat od licnate gdje licne nisu svaka posebno izolirane.